Johan Zoutberg

In mijn loopbaan heb ik mij ontwikkeld van maatschappelijk werker via manager naar directeur/bestuurder.

Ik begon als maatschappelijk werker in Amsterdam. Na mijn avontuur als mededirecteur en reisleider bij Asian Travel Projects (in Pakistan, China, Tibet en Mongolië), vervolgde ik mijn carrière als Regiodirecteur in de Haagse Thuiszorg. Vervolgens was ik Divisiemanager van de units Interne Ziekten en Neurologie van een ziekenhuis.

Als directeur van een Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) was ik verantwoordelijk voor de fusie van 3 GGD-en. En met Bureau Jeugdzorg voor de opzet van diverse Centra voor Jeugd en Gezin in meerdere gemeentes in Noord-Holland. Als bestuurder van een brede welzijnsorganisatie deed ik een doorstart van de organisatie.

Van managen en besturen in de publieke sector weet ik dus alles af. Mijn achtergrond en ervaring hebben van mij een ondernemende manager gemaakt, die recht door zee is en betrokken. Zo versterk ik - in diverse functies - het leiderschap in de publieke sector als:

  • Projectmanager / interim-directeur via Zoutberg Advies
  • Toezichthouder / commissaris van een zorgorganisatie, een woningcorporatie en een welzijnsorganisatie
  • Boardroom consultant voor toezichthouders en commissarissen
  • Maatschappelijk visitator voor de woningcorporaties

Daarnaast versterk ik - ruim 20 jaar - als senior coach en counseler via het Instituut voor Bestuurscoaching hogere managers en professionals in hun werk. Ik ben daarmee een van de pioniers in Nederland van het coachvak. Ik publiceerde erover in diverse vakbladen.

Mijn opleidingen zijn zeer gevarieerd. Na een Master Maatschappelijk Werk en Post-HBO Management in de Gezondheidszorg behaalde ik mijn Master of Arts HRM aan de University of Hertfordshire, Engeland. Voor mijn coach- en counselingpraktijk volgde ik daarna nog opleidingen over NLP, RET en Gestalt.

Op Linkedin vindt u meer informatie over mijn achtergrond.

Certificaten & Registraties

 

Direct Contact